Maak je eigen filmpje met Filmmuseum-materiaal

celluloidremix

Graag willen we een interessante remix-wedstrijd van het Filmmuseum Amsterdam onder de aandacht brengen: Celluloid Remix. Ben jij video-kunstenaar of creatief met geluid en muziek, doe dan mee! Op het blog-art evenement op 9 oktober 2009 zullen wij in samenwerkingen met het Filmmusum een aantal van deze video’s vertonen.

Celluloid Remix is een online remix-wedstrijd met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis. Het Filmmuseum stelt 21 bijzondere fragmenten uit haar archief vrij ter beschikking en daagt iedereen uit om deze te bewerken tot nieuwe korte films met een eigen soundtrack. Bekijk de fragmenten, remixes en wedstrijdvoorwaarden via www.celluloidremix.nl en doe mee!

Een deskundige jury zal uit alle inzendingen de prijswinnaars bepalen. De beste inzendingen zijn te zien op het Celluloid Remix Event, onderdeel van het Nederlands Filmfestival 2009 dat van 23 september tot en met 3 oktober plaatsvindt in Utrecht. De hoofdprijs is een remixpakket ter waarde van 1.000 euro. De sluitingsdatum voor het inzenden van remixes is 1 september 2009.

Celluloid Remix ging op 15 april van start met een live performance van Eboman tijdens BeamLab in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Eboman demonstreerde verschillende remix-technieken en maakte samen met het publiek de eerste remix van de unieke filmfragmenten uit de collectie van het Filmmuseum. Bekijk het filmpje op: http://celluloidremix.blip.tv/file/1993226/

Celluloid Remix wordt binnen Beelden voor de Toekomst gerealiseerd door het Filmmuseum (www.filmmuseum.nl) en Kennisland (www.kennisland.nl) in samenwerking met het Nederlands Film Festival (www.filmfestival.nl). Beelden voor de Toekomst (www.beeldenvoordetoekomst.nl) digitaliseert de audiovisuele geschiedenis van Nederland om deze te redden, te bewaren en toegankelijk te maken voor publiek, onderwijs en creatieve industrie.

1 reactie op “Maak je eigen filmpje met Filmmuseum-materiaal”

  1. Naar aanleiding van deze posting heb ik alweer in Mei een filmpje in het kader van Celluloid Remix gemaakt. Staat op op hun Facebookpagina en op http://zichtbarezaken.web-log.nl/zichtbarezaken/2009/05/twenty-years-to.html

Leave a Reply