‘Wat moet oude media met nieuwe media?’

Pas geleden had ik een telefonisch interview met een student ingehuurd door omroep brabant over het gebruik van weblogs en hoe de media, omroep brabant in dit geval, beter en efficienter gebruik kon maken van het internet.

Ik legde toen al uit dat veel oude media huiverig is voor het gebruik van nieuwe media. Men zet zich schrap, weet onvoldoende wat het inhoudt en wil daarom vast blijven houden aan wat al bekend is. Wat bekend is is veilig en werkt, dus waarom spelen met middelen die nieuw zijn?

In een felle discussie op het weblog van Jeroen Mirck, waar wij een weerwoord op hadden, kwam nieuwe media voldoende ter sprake als zijnde een rariteit. Mensen achter de pc zijn loners, zielig en uit op ijdeltuiterij en maken zich groter dan zij zijn.

oldmedia1

‘Misschien moeten we Wilma de Rek toch maar even gaan uitnodigen voor blog-art. Ze is geknipt voor de forum-discussie.’ We dachten zelfs dat zij misschien wel de meest geschikte gespreksleider zou kunnen zijn voor de discussie. En wij voegden daad bij het woord. En kregen een positieve reactie:

‘Ja, lijkt me leuk! Als jullie het tenminste niet erg vinden dat je dan een discussieleider hebt die niet veel verstand van nieuwe media heeft, en bijvoorbeeld nog nooit een blog heeft bijgehouden :-).
Ik zet het in de agenda. Twitteren jullie het rond?’

Kortom, voor men het in de gaten heeft zit men al volledig in het webnet gevangen van nieuwe media, wordt twitter als liefdevol omarmt en raakt men verzeilt in online gesprekken. (Voor de humor, check dit filmpje over twee mensen die voor het eerst in real life afspreken.) Bij de weg, o.a HUMAN zal ook in deze discussiepanel gaan plaatsnemen omdat zij als ‘professionelen’ veelal bezig zijn met de toepassing van weblogs in het mediasysteem.

foto: (CC) Meneer de Braker.
Twitter is Lief (CC) Marco Derksen.

Leave a Reply