Yvonne legt uit.

1. wanneer ben je gestart met bloggen en wat was de aanleiding?

Ik werk als communicatiemedewerker bij een non-profit organisatie in Amsterdam, daar ben ik oa verantwoordelijk voor de websites. Om mijzelf te trainen in het schrijven voor internet, ben ik op 30 april 2005 begonnen met knoeiboel.web-log.nl (alleen nog te vinden via the way back machine: http://web.archive.org/web http://knoeiboel.web-log.nl). Ik was ook wel benieuwd of anderen mijn teksten leuk vinden.

2. wat heeft bloggen voor meerwaarde voor jou? wat haal je eruit?

Nog steeds heb ik er lol in mijn teksten kort, krachtig en geschikt voor beeldschermlezen te maken. Het streelt mij als bezoekers moeite doen mijn e-mailadres op te speuren en me persoonlijk laten weten dat ze echt geraakt zijn door wat ik schrijf.

3) zou je morgen kunnen stoppen met bloggen en het niet missen?

Eind 2006 beleefde ik een nare periode in mijn leven. In die tijd ben ik twee keer gestopt, omdat ik geen energie en inspiratie had om mijn weblog iedere dag bij te houden. Laat staan bij anderen te lezen of reageren. Toch miste ik het. In die tijd besloot ik er anders mee om te gaan, zoals niet meer bloggen voor reacties en dat ik écht niet iedere dag iets hoef te schrijven.

4) wat laat je precies zien op je weblog en waarom heb je voor die formule gekozen?

Ik hou van een eenvoud. Mijn weblog is een life-log: uit mijn leven gegrepen, simpele, korte, soms humoristische, to-the-point blogjes en recht uit het hart. Sinds vorig jaar plaats ik af en toe een illustratie die uit gaat van hetzelfde principe: simple line drawings. Inspiratie voor mijn tekeningen haal ik ook uit de dingen die ik doe in mijn dagelijks leven en uit de natuur. Ik maak in mijn tekeningen en weblog veel gebruik van de witruimte op het scherm of papier.

5) denk je dat een weblog iets extra’s toevoegt? bijv werk of iets anders?
kaft Zelf ben ik er van overtuigd dat een weblog absoluut iets extra’s toevoegt. Vorig jaar heb ik dat zelf ervaren. De illustraties op mijn weblog zijn niet onopgemerkt gebleven en ben ik gevraagd een cover te maken voor Witte Koord. Enorm leuk om te doen en om de mensen achter Witte Koord te ontmoeten irl, wat ook weer een meerwaarde is.

6) wat wil je bereiken met jouw weblog?

Helaas kan je wel zeggen dat ik een luie weblogger ben … Als ik er meer uit zou willen halen dan zou ik toch echt meer moeten lezen en reageren bij anderen, want zo werkt dat. Wil ik best, maar vaak komt het er niet van door tijdgebrek.

7) hoe ga jij om met privacy?

Ik blog over familieleden, vrienden, collega’s en bekenden, maar niet met naam en toenaam. Al mijn vriendinnen bijvoorbeeld heten op mijn weblog Vriendin, mijn buren Buurman of Buurvrouw en mijn dochter heet klein vrouwtje (KVtje).

Lees meer interviews van de deelnemers aan Blog-Art: Blog-Art / Interviews.

5 reacties op “Yvonne legt uit.”

 1. De link naar het achief van Knoeiboel werkt niet (meer),
  En wat is de link naar de huidige blog, ik ben wel nieuwsgierig :)

 2. @Josephine: http://www.maansteen.blogspot.com!

 3. thanks a lot :D

 4. And not assembly girls result in perhaps a lot much less
  self-confidence, which created it even far more complicated to meet ladies.

  I felt a great deal less confident associated with myself, which designed
  it virtually impossible to meet girls.When you come across out
  how to make use of a badass attitude and charm to seduce girls, you
  will absolutely find your self obtaining a
  a lot greater results rate when you go out to meet ladies.
  It is fundamentally teaching guys about how they’re capable to attract and also seduce females the most powerful way, the correct way.This book is for men who are tired of being rejected or unnoticed by girls and wants to step it up.

  Also visit my weblog … Skye

 5. With havin so much content and articles do you
  ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help protect against content from being stolen? I’d definitely appreciate
  it.

  My webpage: http://calhounlawgroup.com/

Leave a Reply