Een blog het ultieme middel?

Een krant is zuiver leesvoer. Radio zuiver luistervoer. En televisie zuiver kijkvoer. Een blog daarentegen kan ook combinaties tussen verschillende typen media aan (beeld, geluid, tekst). Bijvoorbeeld een foto tonen bij een audiodocumentaire. Of een video begeleiden met tekst. Een blog leent zich ook uitstekend voor Transmedia storytelling, een vorm waarin alle verschillende typen media een stukje van het verhaal vertellen.

Een beetje creatief blogger maakt zelf foto’s. En video’s. Die doet dat gewoon. Omdat deze middelen het verhaal, de boodschap versterken. De creatieve blogger zoekt immers expressie.

Sommige succesvolle bloggers zijn inmiddels boeken gaan schrijven, kwamen bij radio of televisie terecht. Toch is een blog alleen online echt een blog te noemen, juist vanwege die bundeling van media die samenkomt in dat ene bericht. Voor mij een ultiem middel. En als je het goed vindt druk ik dan nu op Publish.

3 reacties op “Een blog het ultieme middel?”

 1. Als je straks de Google en Apple TV’s uitkomen zal TV kijken ook geen zuiver medium meer zijn ;-) duurt niet lang meer.

 2. @madbello: jeps, en zelfs internaatnet in de NS treintjes! Dat zal je toch een plezier doen, niet? :-p

 3. ZUIVER!
  Wie weet nog wat waar en waar is wie?
  Wat is nog de betekenis van het woord
  zuiver?
  Een voorzetsel op het palet van de
  querulant?

Leave a Reply