Dit kun je doen met zakelijke energie bij een bedrijfsverhuizing

Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand, kantoor of magazijn beschikt over een contract omtrent energie zakelijk. Voor zakelijke doeleinden kun je namelijk geen particulier energiecontract afnemen. Het regelen van zo’n zakelijk energiecontract is niet heel moeilijk, maar wat moet je doen wanneer je eenmaal een contract hebt en je besluit om naar een ander bedrijfspand te verhuizen? Je hebt immers met je huidige energieleverancier een afspraak gemaakt en een contract afgesloten. In dit artikel lees je meer over wat je zou kunnen doen met je zakelijke energie in het geval van een bedrijfsverhuizing.

Neem je huidige zakelijke energiecontract mee

Er zijn twee dingen die je kunt doen wanneer je gaat verhuizen en je nog een zakelijk energiecontract hebt lopen: je stapt over op een nieuw energiecontract of je neemt je zakelijke energiecontract mee. Kijk hierbij altijd goed naar de einddatum van je huidige contract. Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp afneemt of wanneer je contract voor grootzakelijke energie is bestemd. In beide gevallen is het aan te raden om je huidige energiecontract mee te nemen wanneer de einddatum van het contract nog lang niet in zicht is. Met de energieleverancier heb je immers een afspraak gemaakt en op basis daarvan een contract samengesteld. Het energiebedrijf heeft op basis van die afspraak energie ingekocht en blijft met energie zitten wanneer je eerder besluit weg te gaan. Neem je je energiecontract mee dan voorkom je een (hoge) opzegboete wegens te vroeg overstappen naar een ander energiebedrijf. Dat scheelt je veel geld! Kijk dus goed of het huidige energiecontract ook gebruikt kan worden in het nieuwe bedrijfspand.

Sluit een nieuw energiecontract af

Is de einddatum van je huidige contract al bijna in zicht? En/of is je opzegtermijn al ingegaan? In dat geval is het aan te raden om naar een nieuw zakelijk energiecontract te kijken. Overstappen, wanneer dat mag, loont namelijk altijd. Op die manier bespaar je flink wat geld op je zakelijke energie omdat er altijd ergens een betere energiedeal te scoren is. Veel ondernemers vinden het sowieso fijn om een nieuw contract af te sluiten in een nieuw bedrijfspand. Dat is logisch – het kan maar zo zijn dat een nieuw pand groter (of juist kleiner) is waardoor je meer of minder moet gaan betalen. Met een nieuw zakelijk energiecontract scoor je op die manier altijd zakelijke energie op maat. Houd in ieder geval altijd de einddatum en de opzegtermijn in de gaten. Kom je er tijdens de verhuizing achter dat je huidige energiecontract al (bijna) verlopen is? Onderneem dan direct actie. Wanneer je dat niet doet wordt het huidige zakelijke energiecontract stilzwijgend verlengd en betaal je sowieso te veel voor zakelijke energie op je nieuwe adres.

Hoe dan ook de goedkoopste zakelijke energie

De keuze of je je energiecontract meeneemt of dat je overstapt naar een nieuw zakelijk energiecontract hangt waarschijnlijk af van op welke manier je het meest voordelig uit bent. Het is altijd aan te raden om daar goed naar te kijken, omdat je anders veel extra geld kwijt bent. Dat geld kun je beter investeren in de groei van je onderneming. Wil je sowieso de beste energiedeal scoren? Gebruik dan altijd een zakelijke energievergelijker om een passend en voordelig zakelijk energiecontract te scoren. Een zakelijke energievergelijker is een online tool die voor jou op zoek gaat naar meerdere passende energiecontracten. Op basis van je jaarlijkse energieverbruik en je wensen vindt deze tool meerdere matches. Daaruit kies jij een nieuw energiecontract naar keuze en je weet direct wat je kwijt bent aan zakelijke energie. Blijf altijd zakelijke energie vergelijken zodat je nooit meer te veel hoeft te betalen voor je zakelijke energierekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.