Het huis in een nieuw jasje

De zomer komt langzaamaan ten einde en daarmee ook voor veel mensen de vakantie. De vakantietijd is toch een tijd waarin we veel klussen doen waar we in het dagelijks leven niet aan toe komen. Maar voor de koude maanden beginnen, is het wel handig om de laatste dingen nog even af te ronden. Dingen rondom het huis bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik je hoe je je huis nog een upgrade kan geven. Lees je mee?

Alles fris en fruitig buiten

Natuurlijk is het lekker om aan het einde van de zomer eens even een grote schoonmaak te doen. Alles wordt uitgezocht, weggegooid en gesopt. Zo kan het er weer een poosje tegenaan. Daarnaast woon je prettiger in een schoon en opgeruimd huis. We voelen ons dan ook meer geordend in ons hoofd en dat is toch prettig als je weer aan het werk moet.

Een nieuw likje verf

Veel mensen onderhouden hun huis niet goed of voldoende. Doe eens een check en kijk waar onderhoud nodig is. Zo voorkom je dat je onverwacht veel schade hebt of dat de boel er op den duur niet meer mooi uitziet. Zo is het namelijk geen enorme moeite om tijd uit te trekken voor het schilderen van de deurposten en kozijnen, en toch ziet alles er daarna fris en als nieuw uit.

Mee met de trends

Wil je helemaal wat nieuws? Kijk dan wat de trends zijn. Zo is het heel hip tegenwoordig om je huis te ‘potdekselen’ dit betekent dat je de boel helemaal inpakt in houten planken. Zorg wel dat je hier voor mooie planken gebruikt die het liefst al geïmpregneerd zijn. Je plaatst dit hout immers aan de buitenkant van het huis dus het moet wel tegen insecten, schimmel en de regen kunnen. Je kan hier het beste Zweeds rabat voor gebruiken.

Een update in de tuin

Wellicht zijn er nog dingen die je in de tuin wilt doen of veranderen. Grote kans dat jij daar geen zin meer in hebt als onze typische Hollandse herfst en winter op de deur kloppen. Nu is het weer lekker en als je snel bent, heb je er dit jaar nog profijt van ook.

Zelf doen of laten doen

Goed, je weet wat je te doen staat. Nu nog een plan. Dan zie je meteen hoeveel het kost en hoe de stappen er precies uitzien. Aan de hand daarvan kan je vervolgens de prioriteit bepalen en je kan natuurlijk kijken wat je zelf kan doen en wat je door een professional laat doen.

Zo is jouw huisje er weer helemaal klaar voor na de vakantie, en jij ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.