Het werkleven van nu

Er verandert heel wat in de wereld. Iedere dag weer komen er nieuwe ideeën en zienswijzen bij. We moeten meegaan met de tijd en die verandert ook continu. Een groot deel van ons leven werken we dus we moeten al die veranderingen ook in ons werkleven implementeren. In deze blog geef ik je wat kleine tips zodat je dit makkelijk kan doen. Lees je mee?

Een goede werkplanning en privéplanning

Niets is zo vervelend als het gevoel hebben dat je tijd te kort komt. Alsmaar werken, daar is niks aan. Je moet immers ook tijd voor jezelf hebben. Zeker in deze tijd waarin we veel thuiswerken, is het belangrijk om werk en privé goed gescheiden te houden, dit doe je door een planning te maken en je hieraan te houden. Op die manier verzeker je jezelf ervan dat je aan al je werkzaamheden toekomt en ook tijd voor jezelf houdt.

Van en naar vervoer

Als je dan wel weer naar kantoor moet, dan is het echt niet meer van deze tijd om met de auto te gaan. Nee we gaan met de fiets. Zoek een mooie stadsfiets heren uit bij Fietsvoordeelshop.nl. En je vliegt zo tussen het verkeer door naar je werk. Dat is alleen goed voor het milieu maar ook voor jouzelf, zo kom je in beweging en haal je een frisse neus. Daar wordt iedereen vrolijker van. Jij maakt zelf het verschil, en dat kan al met deze kleine veranderingetjes.

Eigen eten, geen plastic

Vroeger smeerde iedereen ’s ochtends zijn eigen brood als die naar het werk ging maar het is tegenwoordig heel normaal om alles op locatie te kopen bij de lokale broodjeszaak of supermarkt. Heel erg lekker maar ook heel duur, zo gooi je je verdiende geld al weg terwijl je nog aan het werk bent. En dat niet alleen, al die voorverpakte maaltijden komen met een hoop plastic de winkel uit. Dus laten we er weer de gewoonte van maken dat we eigen eten meenemen. Zo bespaar je jezelf niet alleen een hoop geld, het is ook beter voor het milieu. En laten we eerlijk zijn: eigen eten is toch het lekkerst.

Blik op de toekomst

Houdt ondertussen je blik op de toekomst en blijf meebewegen met de veranderingen. Zo draag je altijd je steentje bij in de maatschappij. Iedere dag leren we als samenleving weer meer. Bepaal voor jezelf waar jij aan bijdraagt. Al is het maar voor jezelf met die fiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.