Vaccinaties op reis zijn en blijven belangrijk

Er is in de afgelopen periode natuurlijk ontzettend veel te doen geweest over het vaccineren tegen COVID-19. Wil je naar het buitenland op reis? Dan ontkom je niet meer aan deze vaccinatie. Veel mensen vinden dat lastig, ze hebben het gevoel dat ze gedwongen worden zich te laten vaccineren. Maar vaccinaties op reis zijn niets nieuws. Er zijn al jarenlang landen waar je niet terecht kunt als je bepaalde inentingen niet hebt gehaald. Ook worden andere vaccinaties op reis, ernstig, aangeraden. Je kunt dan denken aan Hepatitis B, gele koorts, buiktyfus etc. Allemaal ziektes die je niet wilt krijgen en ziektes waar je, op termijn, zelfs aan kunt sterven. Vaccinaties op reis zijn dus al jarenlang een gegeven. Je maakt hiervoor simpelweg online een afspraak bij een locatie bij jou in de buurt.

Regel je vaccinaties op reis ruim op tijd

Soms kan het niet anders en ben je pas op de dag voor vertrek in staat je vaccinaties op reis te laten prikken, maar over het algemeen moet dat wel wat eerder te regelen zijn. Doe dat dan ook vooral! De kans dat je je niet helemaal fit voelt na een vaccinatie is en blijft aanwezig en niet fit op reis gaan is natuurlijk hartstikke zonde van je reis.

Neem ook andere voorzorgsmaatregelen

Zorg dat je, als je naar de tropen gaat, altijd DEET bij je hebt. Dit middel zorgt ervoor dat de muskieten, die malaria kunnen overbrengen, geen zin hebben in een slokje van jouw bloed. De kans wordt dan een stuk kleiner dat je alsnog malaria oploopt. Ook is het altijd verstandig om van te voren te informeren naar de drinkbaarheid van het water waar jij je vakantie gaat besteden. Is het water van hoge kwaliteit maar twijfel je alsnog? Neem dan speciale waterzuiveringstabletten mee. Ook paracetamol is altijd een goed idee om mee te nemen, net als smeermiddelen tegen spierpijn en andere ongemakken.

Vergeet je zonnebrandcrème niet

Dan ben je helemaal volgens het boekje gevaccineerd en heb je je tent en je klamboe in de DEET gezet, dan wil je niet alsnog een verbrand lijf oplopen. De zon schijnt in veel landen feller dan bij ons. Daarbij ben jij ook nog eens meer buiten tijdens je reis en, zeker wanneer je een actieve reis zoals een hike gaat maken, is een zonverbranding zo opgelopen. Dit is niet alleen vervelend omdat het zeer doet en je gaat vervellen, zonverbranding kan op een later moment voor nog grotere problemen voor je gezondheid zorgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.