Zoekmachine marketing uitbesteden voor jouw organisatie

Zoekmachine marketing uitbesteden is interessant voor iedereen die graag vindbaar wil worden in zoekmachines. Zoekmachine marketing, wat ook wel bekend staat onder de Engelse Term ‘’Search Engine Marketing’’, is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt bij verschillende zoekdiensten. Dat wil zeggen dat een webpagina op een bepaalde plaats terecht komt als je iets opzoek op een zoekmachine, ook wel zoekresultaten genoemd. Je krijgt een zoekresultaat als je in een zoekmachine een bepaalde term opzoekt. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt het automatische de effectiviteit van de reclame-uiting op internet.

‘’Search Engine Marketing’’ oftewel zoekmachine marketing kan verdeeld worden in twee verschillende soorten marketing: Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).

Search Engine Optimization

Onder de SEO, oftewel Search Engine Optimization, wordt het aanpassen van de techniek, de content en de linkstrategie van een website genoemd met als hoofddoel het beter vindbaar maken van verschillende webpagina’s. Deze activiteiten zijn gratis en geheel gemakkelijk uit te voeren.

Search Engine Advertising

Onder de SEA, oftewel Search Engine Advertising, wordt tegen betaling advertenties geplaatst boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachine gebruiker die gekoppeld staat aan een bepaald woord of woordgroep. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachine gebruikers die op hun advertentie klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen onderscheiden worden. Ten eerste zoveel mogelijk vertoningen, oftewel bereik, genereren. Ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren en tot slot zoveel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een aanvraag van informatie, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft dus uiteindelijk ook zijn eigen strategie.

Voordeel van zoekmachine marketing

Er zijn natuurlijk ook voordelen om zoekmachine marketing te gebruiken. Met SEA of anders genoemd zoekmachine marketing kan je met gerichte advertenties boven in de zoekresultaten komen van een zoekmachine, meestal Google. Het vervolg daarvan is dat je dus meer bezoekers aantrekt. Het is een snelle, goedkope manier van marketing en je krijgt ook direct toegang tot de resultaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.